Kwaliteit Zorg Op Maat BV

Christelijke instelling  die Zorg verleend met Liefde en Aandacht

Aanvraag intakegesprek

Particuliere thuiszorg

Steeds meer ouderen kiezen voor particuliere thuiszorg. Maar wat houdt dit precies in, en wat is het verschil met reguliere thuiszorg? Vergelijk particuliere zorg in dit geval eens met particulier huren: u regelt alles zelf en u hoeft daarbij geen verantwoording af te leggen aan bijvoorbeeld zorginstanties . U spreekt alles rechtstreeks af met de aanbieder, waardoor u veel vrijheid heeft om de overeenkomst in te richten zoals u dat zelf prettig vindt. Zo werkt het met particulier huren, en zo werkt het ook met particuliere zorg. Wanneer u door omstandigheden meer ondersteuning en hulp nodig heeft, kan particuliere thuiszorg een heel geschikte oplossing zijn. U bepaalt dan helemaal zelf welke zorg u afneemt en bij welke aanbieder u dat doet.

Voor veel mensen is het verschil tussen reguliere en particuliere thuiszorg niet gelijk duidelijk. Daarom leggen we dat graag nog even uit. Wanneer u kiest voor reguliere thuiszorg, dan valt dat onder de Zorgverzekeringswet. Kortom, deze hulp wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De verpleegkundige beoordeelt uw situatie en bepaalt vervolgens waar u recht op heeft. Hiervoor krijgt u dan een indicatie. Met een CIZ-indicatie voor zorg vanuit de WIZ (Wet langdurige zorg) komt u mogelijk wel in aanmerking voor een persoonsgebonden budget (pgb), waarmee u de zorg kunt inkopen of zorg in natura.

Zoals gezegd, kunt u bij Kwalitiet  Zorg Op Maat  terecht voor verschillende vormen van particuliere thuiszorg.

12-uurs zorg

12-uurs   zorg is ideaal voor mensen die thuiszorg graag willen combineren met  mantelzorg. Stel, u heeft een werkende partner die 's nachts bij u kan zijn. 12-uurs zorg kan betekenen dat een  zorgverlener van Kwaliteit  Zorg Op Maat overdag bij u is, zodat u niet alleen hoeft te   zijn en precies de juiste hulp ontvangt. Zo zijn er verschillende situaties te bedenken waarin 12-uurs zorg kan worden ingezet.

24-uurs zorg

Onze 24-uurs zorg is op korte termijn inzetbaar bij onder andere Alzheimer of dementie. Daarnaast is het mogelijk om deze zorg in te zetten als overbruggingszorg. Het speciale thuiszorgteam van Kwaliteit  Zorg Op Maat  bestaat uit professionele zorgverleners die affiniteit hebben met de ziekte van Alzheimer en dementie. Dankzij dit team hoeft uw naaste niet steeds kennis te maken met nieuwe zorgverleners.

Nachtzorg

Door te kiezen voor nachtzorg, weet u zeker dat u  iedere nacht met een gerust hart kunt gaan slapen. Als u 's nachts uw bed uit moet, voor bijvoorbeeld een toiletbezoek of medicatie, kunt u altijd rekenen op hulp. Nachtzorg kan ook goed worden gecombineerd met mantelzorg (of reguliere thuiszorg) die u mogelijk overdag al ontvangt. Bij nachtzorg maken we onderscheid tussen waakdiensten en slaapdiensten. Waakdiensten worden ingezet als er 's nachts meerdere zorgmomenten zijn, en als de zorg wat intensiever van aard is. Bij laagdrempelige verzorging en ondersteuning, waarbij het vooral belangrijk is dat er 's nachts iemand aanwezig is, zullen we sneller slaapdiensten adviseren.

Palliatieve en/of terminale-thuiszorg

In de laatste levensfase kan passende thuiszorg (in de vorm van palliatieve of terminale thuiszorg) rust brengen, zowel voor de zorgvrager als voor zijn/haar naasten. Thuis sterven is zwaar, maar het kan met de juiste hulp zeker iets heel moois zijn. Een ervaren zorgverlener van Kwaliteit  Zorg Op Maat is er desnoods dag en nacht om u in alle comfort te verzorgen, maar bijvoorbeeld ook om naasten te ondersteunen 


Dementie /Thuiszorg

Dementie kan verschillende oorzaken hebben. Het is dan ook van belang dat u passende zorg ontvangt, die  past bij uw specifieke omstandigheden. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende oorzaak van dementie, maar dementie kan   ook gevolg zijn van verschillende andere ziektes, ouderdom of een ongezond   leven. Particuliere zorg kan in zo'n geval betekenen dat u niet naar een   zorginstelling hoeft te verhuizen, maar dat u gewoon thuis kan blijven wonen.   Ondanks uw dementie of vergeetachtigheid. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken   van onze flexibele 5-uurs zorg: in overleg met onze zorgcoôrdinator bepaalt u dan op welke tijden de zorg wordt  verleend. Zo kunt u uw eventuele mantelzorger optimaal ontlasten. Of kies één van de andere beschikbare zorgvormen, die volledig worden afgestemd op wat u nodig heeft.

Respijtzorg: voor mantelzorg 

Als een mantelzorger aangeeft dat het niet meer lukt om de zorgtaak uit te voeren, of als de Wilt u particuliere zorg aanvragen bij zorgvrager ziet dat het niet meer gaat, is het mogelijk om particuliere thuiszorg in de vorm een thuiszorgorganisatie waar respijtzorg van Kwaliteit  Zorg Op Maat in te zetten. Respijtzorg houdt in dat er vervangende zorg wordt verleend waar kwaliteit zorg voorop staat? Dankzij onze geregeld, zodat de mantelzorger even afstand kan nemen van de zorgtaak. Zeker als de jarenlange ervaring en betrokkenheid mantelzorger ook een eigen gezin en een baan heeft, kan dat hard nodig zijn. Een welverdiende kunnen wij op korte termijn al iets vakantie kan op deze manier gewoon plaatsvinden, maar het kan ook gaan om een wat langere voor u betekenen.

 


E-mailen
Bellen
Map
Info